Снимка: Булфото, архивПапа Франциск призова политическите лидери да гарантират, че

...
 Снимка: Булфото, архивПапа Франциск призова политическите лидери да гарантират, че
Коментари Харесай

Папата призова ваксината срещу COVID-19 да достигне и до най-бедните страни

 

Снимка: Булфото, списък

Папа Франциск прикани политическите водачи да подсигуряват, че ваксини против ковид ще бъдат доставени на най-бедните страни по света,  предаде Асошиейтед прес.

Той сподели, че в доста елементи по света има " фармакологична маргинализация " на тези, които са без достъп до опазването на здравето.  Папата се срещна с членове на италианска филантропична група, която събира дарени лекарства от фармацевтични компании и ги раздава на клиники и центрове за подкрепяне на нуждаещите се.

Франциск съобщи, че прекомерно доста хора умират в елементи на света от неналичието на медикаменти,  които са широкодостъпни на други места и че политиците би трябвало да вземат поради това тяхно страдалчество.

" Повтарям, ще бъде тъжно, в случай че при разпространяването на имунизацията,  приоритет се отдаде на най-богатите или в случай че имунизацията стане благосъстоятелност на тази или онази страна, а не на всички ",  заяви Франциск.

 

Българска телеграфна агенция

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР